Āte sāls vannā

2005. gada 23. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Izklājiet cepamo trauku ar sāls slānīti un ievietojiet āti ar ādas pusi uz leju. Aplejiet āti ar olīveļļu.
2. Ielieciet trauku cepamajā krāsnī, kas iepriekš ir uzkarsēta līdz 180oC un ļaujiet cepties 8 līdz 10 min, kas atkarīgs no fileju cepšanās intensitātes.
3. Izklājiet otru cepamo trauku ar rupjās sāls kārtiņu un ievietojiet nesagrieztus dārzeņus. Ļaujiet cepties tiem apmēram 1 stundu krāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem.
4. Kad laiks pagājis, izņemiet dārzeņus un sagrieziet lielos gabaliņos. Uzkarsējiet olīveļļu uz pannas, apcepiet sagrieztos dārzeņus, pievienojiet baziliku un timiānu, pēc garšas pievienojiet sāli un rupjos piparus.
5. Pasniedz: traukos uzliek dārzeņus un tikai tad, kad ir noņemta āda ātei, zivi. Garnējiet ar sagrieztu baziliku un mazliet ar jūras sāli.
Uz augšu