Piparmētru saldējums ar jāņogu želeju un apelsīn mērci

Sastāvdaļas

  • Saldējumam
  • • 100 ml saldā krējuma
  • • 50 ml piena
  • • 50 g cukura
  • • 2 piparmētru zariņi
  • • 1 olu baltums
  • • piparmētru esence
  • Jāņogu želejai
  • • 100 ml jāņogu sulas
  • • 50 ml ūdens
  • • 50 g cukura
  • • 10 g želatīna
  • Apelsīnu mērcei
  • • 2 apelsīni
  • • 30 g cukura
  • • 15 ml apelsīnu liķiera

Pagatavošana

60 min.
  1. Sajauc saldo krējumu ar pienu un cukuru un uzkarsē. Masai pievieno sīki sakapātas piparmētru lapiņas un izmaisa. Iecilā saputotus olu baltumus, pievieno 2 pilienus piparmētru esences. Vēlreiz izmaisa un liek saldējamā mašīnā vai saldētavā.
  2. Uzbriedina ūdenī želatīnu. Jāņogu sulu savāra ar ūdeni un cukuru, mazliet atdzisušai pievieno želatīnu un liek ledusskapī, lai sastingst.
  3. Izspiež apelsīnu sulu, pievieno cukuru un apelsīnu liķieri un savāra līdz mērces konsistencei, izkāš.
  4. Piparmētru saldējumu liek šokolādes dekorā. Želeju sagriež kubikos. Kārto uz šķīvja un pasniedz ar bezē cepumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi