Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Grūbas ar baravikām

Grūbas ar baravikām

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 glāze/s grūbu (400 ml vai 250 g)
  • 2 l dārzeņu buljona
  • 200 g baraviku
  • 1 vidēji liels šalotes sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 200 ml baltvīna
  • Eļļa vai sviests (vai abi)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagriež smalki sīpolu un ķiploku, cep katlā nelielā eļļas vai sviesta daudzumā, kamēr palike zeltaini.
  2. Pievieno sagrieztas baravikas, apcep. Ja sēnes saldētas, iepriekš atlaidina, ja kaltētas - nomērcē.
  3. Kad baravikas apcepušās, katlā ber noskalotas un notecinātas grūbas, maisot, nedaudz apcep.
  4. Pielej vīnu, samaisa un uz nelielas uguns ļauj vīnam sasūkties grūbās un iztvaikot. Kad vīns iztvaikojis, pielej dažus kausiņus buljona, samaisa, ļauj buljonam sasūktie, pielej vēlreiz buljonu, vārdu sakot, turpmākās aptuveni 40 minūtes buljonu nelielām porcijām turpina pievienot, kamēr visi 2 l ir sasūkušies risoto.

    Labu apetīti!
    Pielej vīnu, samaisa un uz nelielas uguns ļauj vīnam sasūkti...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķirbja krēmzupa ar ingveru

Ķirbja krēmzupa ar ingveru

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas