Sākums > Receptes > Konservējumi

Pikantie kāpostu salāti

2007. gada 25. septembris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. Kāpostu sagriež vai saēvelē strēmelītēs, burkānus sarīvē uz rupjas sakņu rīves, ķiplokus noloba un katru daiviņu sagriež plānās škēlītēs. Visu apkaisa ar sāli un labi sajauc. Tad uzlej eļļu (daudzums pēc paša izvēles),atkal labi sajauc un atstāj ievilkties. No ūdens, etiķa, sāls un cukura uzvāra marinādi.Marinādei jābūt saldskābai ar jūtamu sāls garšu. Es liku uz 5 litru katlu 5 deserta karotes etiķa esences, 3 deserta karotes ar kaudzīti sāli un 5-6 deserta karotes ar kaudzīti cukuru. Marinādi jāsagatavo auksta, jo karsta tā liekas stiprāka. Kad marināde uzvārījusies, to pārlej sagatavotajiem kāpostiem.
2. Ja kāpostu salātus gatavo uzglabāšanai, tad sagatavotos kāpostus liek burkās, pārlej ar vārošu marinādi, aizvāko, apgriež un sasedz.
3. Reizēm ķiploki maina krāsu uz zilzaļu, taču garšu tas neietekmēm. Labu apetīti !
Uz augšu