Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ratatouille (ratatū)

2007. gada 25. augusts
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
25 min
1. Sīpolu sagriež plānās pusripiņās, papriku šaurās strēmelēs, baklažānus un cukini palielos kubos, tomātus blanšē, novelk ādu, sagriež 8 daiviņās, ķiplokus un zaļumus sasmalcina ar nazi.
2. Sakarsē pannā sviestu vai eļļu, apcep sīpolus (apmaisot) zeltainus, pieliek papriku un apmaisot cep uz vidējas uguns minūtes 3, kamēr apvilkusies, pieliek baklažānus, cukini, tomātus, pusi ķiploka, baziliku un timiānu, apsāla, pārlej pāri ½ glāzi ūdens, uzliek vāku, nogriež ūguni mazāku un sutina 20 minūtes.
3. Pēc 20 minūtēm pieliek atlikušos ķiplokus, pārbauda sāli, ja vajag - pieliek vēl, pasautē zem vāka 1 minūti, uzkaisa pētersīļus, uzliek vāku un izslēdz uguni. Patur zem vāka 3 minūtes.
4. Pasniedz kā ātsevišķu ēdienu, bet var pasniegt arī kā garnējumu gaļai un zivīm.
Uz augšu