Sākums > Receptes > Zupas

Aukstā zupa "atvasara"

2007. gada 25. augusts
Foto: Juris Štokmanis
Pagatavošana
1 min
1. Gurķus , ābolus, sīpolus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves, iemaisa sāli ,sinepes, krējumu- atstāj ievilkties.
2. Nomazgātus (nemizotus) rabarberus rupji sagriež, liek katlā kopā ar jāņogām, ābolu mizām un serdēm. čili piparu . Pārlej ar 3 litriem ūdens, vāra ½ stundu, nokāš, biezumus izmet. Karstā virumā iemaisa cukuru- lai būtu saldskāba garša- atstāj atdzist.
3. Atdzisušajā virumā iejauc dārzeņu masu, labi samaisa. Novieto ledusskapī uz nakti.
4. Pirms liek galdā -iemaisa sīki sagrieztas dilles
Uz augšu