Cūkas karbonādes krējuma mērcē ar sēnēm

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 biezas cūkgaļas karbonādes bez kaula
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • Sāls un pipari
  • 300 grami sēņu (šampinjonu vai citu sēņu)
  • 2 šalotes (franču) sīpoli
  • ¼ glāze sausa šerija
  • ¼ glāze sausa baltvīna
  • ½ glāze saldā krējuma (35%)
  • Pētersīļi

Pagatavošana

30 min.
  1. Sakarsē plīti uz 75 grādiem
  2. Smagā cepešpannā izkausē sviestu. Liec karbonādes pannā un cep uz vidēji augstas liesmas -- 2 minūtes katrā pusē.
  3. Izņem karbonādes no pannas, ieliec tās citā pannā un liec plītī. Cep līdz karbonādes iekšējā temperatūra ir 65 grādi. Plīts var būt karstāka, tad karbonādes cepsies ātrāk, bet tās var kļūt sīkstas -- labāk lēnāk.
  4. Sagriez sēnes un šalotes sīpolus smalkās šķēlītēs. Sakapā pētersīļus, lai sanāk viena ēdamkarote.
  5. Tajā pašā pannā, kur bija karbonādes, uzsildi sviestu no jauna. Uz vidējas liesmas cep sēnes līdz tās ir mazliet brūnas. Tad pievieno šalotes sīpolus un kārtīgi samaisi. Cep kādu minūti, divas.
  6. Nolej no pannas taukus un uzliec to atpakaļ uz uguns. Pievieno šeriju un ļauj vārīties līdz šķidrums samazinājies par divām trešdaļām. Ik pa brīdim apmaisi.
  7. Pievieno vīnu un ļauj vārīties līdz šķidrums samazinājies par vienu pusi. Ik pa brīdim apmaisi.
  8. Pievieno saldo krējumu un ļauj uzvārīties. Pagaršo un pievieno sāli un piparus pēc garšas. Piejauc pētersīļus.
  9. Uzlej mērci uz šķīvja. Uzliec karbonādes un pārlej vēl mērci.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni