Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jēkaba picas - sāļā un saldā

2006. gada 22. marts
Foto: Jolanta Bobrova
Pagatavošana
40 min
1. variants
2. Dziļā pannā apcep malto gaļu kopā ar sīpoliem, ķiplokiem un garšvielām, pievēno tomātu un sojas mērci, pasautē.
3. Pusi no dotā mīklas daudzuma plāni izrullē un liek uz cepamās plāts.
4. Pārziež ar ļoti plānu tomātu mērces kārtiņu.
5. Virsū līdzenā kārtā liek sagatavoto malto gaļu, pilnībā pārklāj ar plāni sagrieztām tomātu šķēlītēm, pārkaisa raudeni un/vai baziliku.
6. Biezā kārtā pārkaisa rupji sarīvētu sieru.
7. Cepeškrāsni cep gatavu.
8. variants
9. Kamēr 1. variants cepas:
10. Kubiciņos sagriež ābolus un rūpīgi sajauc ar pārējām pildījuma sastāvdaļām.
11. Atlikušo mīklu plāni izrullē un liek uz cepamās plāts.
12. Virsū līdzenā kārtā liek sagatavoto saldo masu.
13. Cepeškrāsni cep gatavu.
14. Rezultāts: picu vakars katrai gaumei
Uz augšu