Kausētais siers novada gaumē

4 1

Sastāvdaļas

  • 0.5 kg biezpiena
  • 3 ēd. k. sviesta
  • 3 ēd. k. skābā krējuma
  • 0.5 tējk. sāls
  • 1 tējk. dzeramās sodas

Pagatavošana

40 min.
  1. Katliņu liek uz siltuma avota, labāk ne uz atklātas uguns (malkas plīts maliņa, elektriskā plīts, bet var arī uz nelielas gāzes liesmas). Katliņā liek sviestu, izkausē.
  2. Izkausētajā sviestā liek saberztu biezpienu, samaisa. Pieliek krējumu, samaisa. Pieber sāli, samaisa. Ieber sodu, samaisa. Vēro, kad biezpiens izkarst un izkūst biezas konsistences viendabīgā masā, siers gatavs. Smērē uz maizītēm sviesta vietā, var pārlikt karstiem makaroniem vai rīsiem un mazliet apcept, tostermaizēm.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

edgars 2013. gada 14. oktobris 20:06
Nav sodas piegaršas, tikai garšīga siera garša.
Rolands 2009. gada 9. septembris 18:25
...viss jau būtu labi,...bet sodas piegārša ....
Rolands 2009. gada 9. septembris 18:25
...viss jau būtu labi,...bet sodas piegārša ....

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas