Sākums > Receptes > Salāti

Avokado, mango un papajas salāti

2007. gada 1. jūlijs
Foto: Inese Pauliņa
Pagatavošana
1 min
1. Lai pagatavotu salātu mērci, nomizo mango augli.
2. Tā mīkstumu līdz kauliņam sagriež šķēlēs, tad sasmalcina mazos gabaliņos. Liek maisītājā, pievieno etiķi, laima sulu, eļlu, ingveru un medus un sajauc viendabīgā masā vai arī mango mīkstumu izspiež caur sietu un sajauc ar pārējām mērces sastāvdaļām.
3. Pārgriež uz pusēm un nomizo abus avokado, izņem kauliņus un augļu mīkstumu sagriež garenās šķēlītēs. Lai avokado šķēlītes nekļūtu brūnas, tās apslaka ar laima sulu.
4. Pārgriež uz pusēm papaijas, izdobj un izņem sēklas. Augļus nomizo un mīkstumu sagriež plānās šķēlītēs. Kārto uz šķīvja kopā ar avokado un salātu lapām. Pārlej ar mērci un grezno ar koriandra lapām.
Uz augšu