Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Paprika ar anšoviem (latviskota itāļu recepte)

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 lielas paprikas (vai pipari)
  • 30 ķilavas (der arī brētliņas)
  • 5 d. ķiploka
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • Malti melnie pipari
  • Oregano
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. No sēklotnēm attīrītas paprikas liek vārīties ūdenī, lai varētu tām nolobīt mizu. No ūdens vārīšanās brīža vāra apm. 30 min. (šis laiks var būt mainīgs).
  2. Tikmēr ķiploka daiviņas notīra un sagriež šķēlītēs. Attīra ķilavas no visa liekā, āda var palikt.
  3. Paprika ir gatava mizošanai, kad miziņa ir saplaisājusi. Tā jānoņem, kamēr paprika ir karsta. Ieteikums ņemt ārā no katla pa vienai, lai otra turpina mirkt verdošā ūdenī.
  4. Papriku griež pirksta platuma strēmelēs un kārto traukā ar vāku. Nākamajā kārtā liek ķilavas. Šo kārtu kaisa ar sāli, pipariem un oregano, pievieno dažas šķēlītes ķiploka. Atkal liek kārtu no pipariem un kārtu no ķilavam u.t.t. Noslēgumā visu pārlej ar olīveļļu tā, lai tā nosedz visus produktus.
  5. Liek ledusskapī uz 4 stundām. Ja uzglabā ilgāk par 24 stundām, ķiploki ir jāizņem.
  6. Ķēpa liela, bet rezultāts - ļoti labs.
  7. P.S. Oriģinālreceptē uz 15 - 20 ķilavām liek arī 2 ēd.k. kaperu. Es iztieku bez tiem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kraukšķīgie ukraiņu gurķi ar ķimenēm un burkāniem

Kraukšķīgie ukraiņu gurķi ar ķimenēm un burkāniem

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas