Ceperškrāsnī cepts lasis ar diļļu mērci

Ceperškrāsnī cepts lasis ar diļļu mērci
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās
Piedevām: Izvāri kartupeļus, klāt piestāvēs labs baltvīns.

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • Lasim:
  • 1 kg laša filejas
  • Zivs garšviela
  • 2 citroni
  • 4 ķiploki
  • Sāls
  • Pipari
  • Diļļu mērcei:
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1 kārtīga bunte diļļu
  • Zivs garšviela
  • Dārzeņu garšvielas
  • 2 ēd. k. miltu
  • Nedaudz ūdens (miltu izšķīdināšanai)

Pagatavošana

60 min.
  1. Zivs pagatavošana: sagriež fileju gabaliņos. Ievieto to follijā un apber ar garšvielām. Uzspiež citrona sulu, un saliek ķiploka daiviņas virsū.
  2. Aizloka ciet folliju. Liek cepties cepeškrāsnī uz 180 grādiem, apm 35 min.
  3. Mērces pagatavošana: ieliek katliņā drusciņ sviesta, izkausē. Pielej klāt saldo krējumu. Kad tas uzsilis, pieber klāt garšvielas.
  4. Pavāra, tad pielej klāt miltus (kādas 2 ēd+ūdens). Kad mērce gandrīz gatava, pieber klāt dilles.

    Labu apetīti!
    Pavāra, tad pielej klāt miltus (kādas 2 ēd+ūdens). Kad mērce...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni