-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Ceperškrāsnī cepts lasis ar diļļu mērci
Piedevām: Izvāri kartupeļus, klāt piestāvēs labs baltvīns.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
- Lasim:
-
1 kg laša filejas
-
Zivs garšviela
-
2 citroni
-
4 ķiploki
-
Sāls
-
Pipari
- Diļļu mērcei:
-
200 ml saldā krējuma
-
1 kārtīga bunte diļļu
-
Zivs garšviela
-
Dārzeņu garšvielas
-
2 ēd. k. miltu
-
Nedaudz ūdens (miltu izšķīdināšanai)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Zivs pagatavošana: sagriež fileju gabaliņos. Ievieto to follijā un apber ar garšvielām. Uzspiež citrona sulu, un saliek ķiploka daiviņas virsū.
-
Aizloka ciet folliju. Liek cepties cepeškrāsnī uz 180 grādiem, apm 35 min.
-
Mērces pagatavošana: ieliek katliņā drusciņ sviesta, izkausē. Pielej klāt saldo krējumu. Kad tas uzsilis, pieber klāt garšvielas.
-
Pavāra, tad pielej klāt miltus (kādas 2 ēd+ūdens). Kad mērce gandrīz gatava, pieber klāt dilles.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs