Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ceperškrāsnī cepts lasis ar diļļu mērci

2007. gada 26. marts
Foto: Depositphotos.com
Piedevām: Izvāri kartupeļus, klāt piestāvēs labs baltvīns.
Pagatavošana
60 min
1. Zivs pagatavošana: sagriež fileju gabaliņos. Ievieto to follijā un apber ar garšvielām. Uzspiež citrona sulu, un saliek ķiploka daiviņas virsū.
2. Aizloka ciet folliju. Liek cepties cepeškrāsnī uz 180 grādiem, apm 35 min.
3. Mērces pagatavošana: ieliek katliņā drusciņ sviesta, izkausē. Pielej klāt saldo krējumu. Kad tas uzsilis, pieber klāt garšvielas.
4. Pavāra, tad pielej klāt miltus (kādas 2 ēd+ūdens). Kad mērce gandrīz gatava, pieber klāt dilles.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu