Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Kartupeļu biezeņa sacepums ar malto gaļu

Kartupeļu biezeņa sacepums ar malto gaļu

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 7 novārīti kartupeļi
  • 100 g saldā krējuma
  • 300 g siera (apmēram)
  • 2 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 500 g maltās gaļas
  • Garšvielas pēc izvēles
  • Sāls
  • Pipari (melnie maltie)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Paņem tādu trauku vai katliņu, kuru var likt cepeškrāsnī.
  2. Samīca izvārītos kartupeļus biezenī, bet var būt gabaliņi jūtami, uzkožami.
  3. Sacep malto gaļu, pievienojot nedaudz pipariņus, garšvielu maisījumu un apcep kopār ar burkāniem un sīpoliem (10 - 15 min.).
  4. Cepamtraukā ieliek sacepto maltās gaļas masu, bet pa virsu izkāro samīcītos kartupeļus.
  5. Tad pārkaisa ar rīvētu sieru (bagātīgi).
  6. Visam tam pāri pārlej saldo krējumu.
    Ja ir vēlme, var taisīt sacepumu vairākās kārtās.
  7. Tad visu liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī un cep tik ilgi, kad jau var redzēt, ka kartupeļi gar maliņām jau sāk kraukšķināties, paliek brūni un arī siers zeltains (~15 min.).

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Pamatēdieni

Receptes.lv Iesaka
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes