Sākums > Receptes > Deserti

Rīsu sacepums ar āboliem

2007. gada 10. marts
Foto: Alona Nazarova
Pagatavošana
1 min
1. Rīsu putra. Rīsus kartīgi nomazgat. Izvarit pievienojot nedaudz ūdeni un pienu. Pie izvāritiem rīsiem pievienojiet sviestu un cukuru, kartīgi to samaisot. Pirms salda ediena pagatavošanas ļaut rīsiem pastāvēt min 10 -15.
2. Deserts.
3. Rīsu putrai pievienojam olas ja kāds vēlas vēl var pievienor rozīnes 70 gr. Visu šo kartīgi samaisa. Cepešformu sasmērēt ar sviestu un izlikt rīsu putru samaisītu ar olām. To izlīdzinām virsu uzberot plānas sviesta lapiņas un cukuru 2 ēd.k. Ābolus nomazgāt, izņemt sērdes sagriezt plānas daiviņas un skaisti salikt uz sacepuma.Ielikt cepeškrāsni un cept pie 180-200 grādusiem min 30-40.
4. Gatavu sacepumu atdzesēt sagriezt porcijas un var pasniegt ar medu, krējumu, ievarījumu, pilnpienu kā arī ar kīseli.
Uz augšu