Sākums > Receptes > Zupas

Jāņu rīta aukstā zupa (12 personām)

2007. gada 24. februāris
Foto: Juris Štokmanis
Pagatavošana
12 min
1. Bietes nomazgā, uz cepamās paplātes cepeškrāsnī izcep mīkstas, atdzesē, nomizo, sarīvē.
2. Redīsus,selerijas sakni, notīra, sarīvē, sīpolus sīki sakapā.
3. Visu iepriekš sagatavoto ievieto lielā traukā (6-7 l tilpuma). Sūkalām pievieno alu, uzvāra un verdošu pārlej sasmalcinātajiem dārzeņiem. Atdzesē.
4. Citā traukā liek sīki sakapāptas olas, sasmalcinātus sīpollokus,sinepes, mārrutkus, zaļumus, sāli, cukuru,3 citronu sulu,abu veidu krējumu. Visu sakuļ, lai sāls un cukurs izķīstu.
5. Sīki sakapā nomizotus gurķus, pievieno iepriekšejām sastāvdaļā, viegli izmaisa.
6. Dārzeņu - sūkalu šķidrumā iemaisa tikko pagatavoto masu. Novieto ledusskapī uz nakti.
7. Zināmu apsvērumu dēļ, pasniedz nākošajā - Jāņu rītā.
8. Labu apetīti.
Uz augšu