Jāņu rīta aukstā zupa (12 personām)

5 1

Sastāvdaļas

  • Sūkalas (paliek pāri pēc Jāņu siera gatavošanas) 4 litri
  • Bietes (vidējas) 5 gab
  • Selerijas sakne (vidēja) 1 gab 4.Sīpoli (vidēji) 5 gab
  • Sinepes 2 ēdamk
  • Mārrutki (rīvēti) 2 ēdamk
  • Citroni 3 gab
  • Baltie redīsi (garie) 2 gab
  • Gurķi 1 kg
  • Sīpolloki ½ kg
  • Zaļumi- dilles,pētersīļi,piparmētras
  • Sāls,cukurs - pēc garšas
  • 0.5 Gaišais alus 0,5 l
  • Cieti vārītas olas 6 gab
  • Saldais un skābais krējums pa 200 g

Pagatavošana

12 min.
  1. Bietes nomazgā, uz cepamās paplātes cepeškrāsnī izcep mīkstas, atdzesē, nomizo, sarīvē.
  2. Redīsus,selerijas sakni, notīra, sarīvē, sīpolus sīki sakapā.
  3. Visu iepriekš sagatavoto ievieto lielā traukā (6-7 l tilpuma). Sūkalām pievieno alu, uzvāra un verdošu pārlej sasmalcinātajiem dārzeņiem. Atdzesē.
  4. Citā traukā liek sīki sakapāptas olas, sasmalcinātus sīpollokus,sinepes, mārrutkus, zaļumus, sāli, cukuru,3 citronu sulu,abu veidu krējumu. Visu sakuļ, lai sāls un cukurs izķīstu.
  5. Sīki sakapā nomizotus gurķus, pievieno iepriekšejām sastāvdaļā, viegli izmaisa.
  6. Dārzeņu - sūkalu šķidrumā iemaisa tikko pagatavoto masu. Novieto ledusskapī uz nakti.
  7. Zināmu apsvērumu dēļ, pasniedz nākošajā - Jāņu rītā.
  8. Labu apetīti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas