Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vista ar kartupeļiem cepeškrāsnī

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļi
  • 4 gab vistas (piemēram šķiņķi, kājas)
  • 1 liels sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 600 ml vistas buljons
  • Vistas garšvielas (ieteicams bez sāls)
  • Smaržīgie pipari
  • Lauru lapa
  • Timiāns
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. kartupeļus sagriež 5 mm biezās šķēlēs. sīpolu un ķiploku ripās. vistu uz panas nedaudz apcep.
  2. dziļā cepeškrāsns traukā ielej nedaudz eļļas un tad klāj kartupeļus kārtās. starp kārtām liek sīpolu, ķiploku un garšvielas. timiānu, smaržīgos piparus un lauru lapas liek pašā apakša pēc pirmās kartupeļu kārtas.
  3. kad trauks gandrīz pilns un palikuši kādi 2-3 kartupeļi, liek vistu, kuru arī apkaisa ar garšvielām un uzliek timiānu zariņu un sīpolus.
  4. atlikušās kartupeļu šķēles saliek pa virsu. aplej/apsmērē ar eļļu, uzkaisa garšvielas.
  5. uzliek vāku vai foliju un liek cepeškrāsnī uz kādiem 180-200 grādiem. cep kādas 15-20 min, kamēr augšējie kartupeļi zeltaini un apakšā garšvielas un kartupeļi nedaudz piecepušies.
  6. pielej vārošu buljonu.
  7. tagad cep kamēr gatavs - kadas 40 min. varbūt arī mazāk! čeko vistu!pirms beigām var noņemt vāku un apcept kārtīgāk virskārtu.
  8. LABU APETĪTI!!! ;)
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas