Vienkāršā kakao kūka

2007. gada 1. februāris
Foto: Anda Zūle-Lapimaa
Paldies, Receptes.lv lietotājam par iesūtīto attēlu!:)
Pagatavošana
40 min
1. Sajauc kopā 4 ēdamkarotes kakao, pusglāzes eļļas un glāzi ūdens.
2. Maisījumu uzsilda, līdz tas sāk vārīties, un nedaudz atdzesē. Tad pievieno pusotru glāzi miltu, pusotru glāzi cukura, olas, vanlijas cukuru un sodu.
3. Visu sajauc, masu ieliej veidnē un cep cepeškrāsnī 15-20 minūtes 200 grādos.
Foto: Anda Zūle-Lapimaa
4. Glazūra: Sajauc 2 ēdamkarotes kakao, pienu un sviestu. To visu uzkarsē uz mērenas uguns, vienlaicīgi maisot, līdz sastāvdaļas sakusušas viendabīgā masā. Tad glazūru uzlej uz siltas kūkas.
5. Avots: Negribu izlikties par šīs receptes izgudrotāju, bet tā, kā ir aizliegts minēt zīmolus, tad varu tikai atklāt, ka šo recepti atradu kāda Igaunijas lielveikala, kas pazīstams arī Latvijā, Valentīndienas reklāmas brošūrā.
6. Lai labi garšo!
Uz augšu