Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Kukurūzas krēmzupa ar pienu

Kukurūzas krēmzupa ar pienu

FOTO: Aldis K.

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 bundža kukurūzas
  • 1 neliels gaišs sīpols
  • 1 -2 ēd. k. sviesta
  • 1 -2 tējk. buljona ekstrakta (var bez)
  • Piens
  • Sāls
  • Pipari no dzirnaviņas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

15 min.
  1. Sīpolus smalki sagriež un katliņā sviestā lēni cep, līdz caurspīdīgi (nedriikst sadedzināt brūnus!). Pa to laiku kukurūzai ļauj sieta notecēties.
  2. Pie sīpoliem pieber kukurūzu (2-3 ēd. k. atstāj), palielina karstumu, īsi apcep. Pārlej ar pienu, tā lai piens ir apm 1 cm vairāk kā kukurūza. Pievieno buljona pulveri, drusku sāli, piparus (uzmanīgi, vēlāk var vēl vircot). Lēni vāra 5-10 minūtes.
  3. Visu ielej blenderī, sasmalcina, izfiltrē caur sietu.
  4. Vēlreiz nogaršo, pēc vajadzības pievieno sāli, piparus. Pieber atlikušos kukurūzas graudus.
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Makaroni ar malto gaļu un ķirbi

Makaroni ar malto gaļu un ķirbi

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas