Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Torte ''Putna piens''

Torte ''Putna piens''

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1/2 paciņa margarīna (mīkstu)
  • 200 g sviesta
  • 2 glāze/s cukura
  • 3 olas
  • 2 glāze/s piena (200 ml)
  • 2 ēd. k. kakao
  • 1 glāze/s miltu
  • 3 ēd. k. mannā
  • 100 g konjaka vai ruma
  • 1/2 tējk. sodas
  • Nedaudz etiķa vai citronskābes
  • 1 lielā tāfelīte melnās šokolādes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. ½ paciņumargarīna sajauc ar vienu glāzi cukura (200g).
  2. Pakāpeniski pa vienai iemaisa 3 olas,iemaisa½ tējkaroti sodas un pāris pilienus etiķi, iemaisa 2 ēdamkarotes kakao un 1 glāzi miltu.
  3. Pēc tam iesmērētā pannā masu liek cepties - tā būs tortes 1. kārta.
  4. Ielej katliņā 2 glāzes piena, 1 glāzi cukura, 3 ēd. k. mannā (ar kaudzi), vāra apmēram 5 min.Pēc tam atdzesē.
  5. Ieliek putotājā 200 g mīksta sviesta un atdzesētu izvārīto mannu. Putojot pakāpeniski iemaisa 100 g konjaka vai ruma. Saputoto krēmu liek, lai atdziest, pēc tam uzklāj virsū 1. kārtai un liek atkal aukstumā.
  6. 3 tējk. cukura un 3 ēd. k. piena, uzsilda un ieliek gabaliņos salauztu šokolādi (Lukss).
  7. Kad viss izkusis (uzvārīt nedrīkst), siltu lej virsū divām iepriekšējām kārtām. Ļauj lai sastingst, tad var baudīt kūku.

    Lai labi garšo!
    Kad viss izkusis (uzvārīt nedrīkst), siltu lej virsū divām i...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas