-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Kūka ar ogām un mandelēm
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
150 g margarīna vai sviesta
-
45 g cukura
-
210 g kviešu miltu
-
1/2 tējk. cepamā pulvera
- Pildījumam:
-
2 olas
-
170 g cukura
-
150 g notīrītu mandeļu
-
4 pilieni mandeļu eļļas
-
100-150 g saldētas ogu: kādas nu ir - mellenes, avenes, jāņogas, lācenes
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Saputo sviestu ar cukuru.var izmantot mikseri (iesaku sviestu iepriekš izkausēt).
-
Miltus sajauc ar cepamo pulveri un nepārtraukti maisot, pievieno sviesta un cukura maisījumam. Mīklu liek ledusskapī.
-
Pa to laiku gatavo pildījumu - saputo olas ar cukuru gaišās putās
-
Samaļ mandeles. Samaltās mandeles un mandeļu eļļu pievieno olām. Pievieno saldētās ogas.
-
Mīklu izņem no ledusskapja un iespiež to cepamā formā ar noņemamām malām.
-
Uz mīklas liek mandeļu pildījumu.
-
Cep cepeškrāsnī 200*C apmēram 20 min.
Kūku atdzesē.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs