Sākums > Receptes > Konservējumi

Kraukšķīgie marinēti gurķi

2006. gada 8. septembris
Foto: Dace Miltiņa
Pagatavošana
1 min
1. gurķus nomazgā,abus galus nogriez.
2. burkās liek papriekšu garšaugus(uz 1l burkas lieku 2ķiploka daiviņas,4-5 upeņu lapas,2ozola lapas,dilles,¼ tējkarote koriandu sēklas),tad kārto gurķus.
3. uzvāra ūdeni ar sāli un cukuru,kad vārās,noņem no uguns katlu,iemaisa etiķa esenci.
4. pārlej marinādi gurķiem burkās,liek pasterizēt,kamēr pirmais gurķis maina krāsu.
5. noņem no katla,aizvāko.ar vāciņu uz leju 30 min.
6. var arī ņemt lielos gurķus,ne pāraugušos.sagriezu biezās šķēlēs apm.1,5cm.
7. labi glabājās virtuvē skapīšos.gurķi kraukšķīgi,tāpēc tas no ozola lapām.
8. var ņemt korianda vietā sinepju graudiņus.
Uz augšu