Pikantais kartupeļu sautējums/ sacepums

Sastāvdaļas

  • 6 -8 vidēji lieli kartupeļi
  • 200 ml saldā krējuma
  • 3 -4 ķiploku daiviņas
  • Garšvielas
  • Sāls
  • Eļļa vai sviests

Pagatavošana

40 min.
  1. Nomizo kartupeļus, sagriež šķēlēs. Kārto cepeškrāsnī cepšanai piemērotā traukā/ pannā, kuru pirms tam ieziež ar eļļu vai sviestu. Liek cepties cepeškrāsnī apmēram 20-25 minūtes (atkarībā no kartupeļu biezuma).
  2. Saspiež ķiplokus, kurus pievieno saldajam krējumam. Pieber masai garšvielas, sāli pēc garšas/ gaumes.
  3. Kad kartupeļi ir gandrīz mīksti, tos aplej ar mērci un liek vēl 5 minūtes pasautēties.
  4. Vislabāk garšo ar skābo krējumu, biešu, burkānu salātiem.
  5. Padoms Nr1: var šo pašu gatavot arī parastajā pannā (tādā dziļākā ar vāku, lai var pasautēties), sākumā kartupeļus parasti apcep eļļā, kad gandrīz mīksti, uzlej saldo krējumu ar ķiplokiem.
  6. Nr2: Ja negrib tik treknu, var eļļas vietā liet mazliet ūdens.
  7. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi