Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pikantais kartupeļu sautējums/ sacepums

2006. gada 8. septembris
Foto: Liencis
Pagatavošana
40 min
1. Nomizo kartupeļus, sagriež šķēlēs. Kārto cepeškrāsnī cepšanai piemērotā traukā/ pannā, kuru pirms tam ieziež ar eļļu vai sviestu. Liek cepties cepeškrāsnī apmēram 20-25 minūtes (atkarībā no kartupeļu biezuma).
2. Saspiež ķiplokus, kurus pievieno saldajam krējumam. Pieber masai garšvielas, sāli pēc garšas/ gaumes.
3. Kad kartupeļi ir gandrīz mīksti, tos aplej ar mērci un liek vēl 5 minūtes pasautēties.
4. Vislabāk garšo ar skābo krējumu, biešu, burkānu salātiem.
5. Padoms Nr1: var šo pašu gatavot arī parastajā pannā (tādā dziļākā ar vāku, lai var pasautēties), sākumā kartupeļus parasti apcep eļļā, kad gandrīz mīksti, uzlej saldo krējumu ar ķiplokiem.
6. Nr2: Ja negrib tik treknu, var eļļas vietā liet mazliet ūdens.
7. Labu apetīti!
Uz augšu