Sākums > Receptes > Konservējumi

Viegli pagatavojamie kabači ziemai

2006. gada 31. augusts
Foto: Anita Akmentiņa
Pagatavošana
1 min
1. Kabacim jābūt tik lielam, lai sagriežot ripās, tas skaisti satilptu burciņās.
2. Kabaci nomizo, sagriež apmēram pusotru centimetru biezās ripās un nepārgriežot,izņem sēklotni ( arī tad, ja sēkliņas nelielas).
3. Kabaci eļļā no abām pusēm izcep, bet nedrīkst pārcept, jo tad ripas izjuks.
4. Ripas, vienu uz otras ,sapilda puslitra burciņās.
5. Tomātu pastu atšķaida ar ūdeni, lai izveidotos biezsulas konsistence, uzvāra,pieliek caur spiedi izspiestu ķiploku, sāli , cukuru un etiķa esenci. Ķiploku, sāli ,cukuru un etiķi jāliek pēc garšas,jo viens šo mērci vēlēsies maigāku, cits asāku.
6. Sagatavoto mērci verdošu uzlej uz kabačiem,burciņas tūlīt aizvāko un paliek zem segas vai spilveniem uz 24 stundām.
Uz augšu