-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Deserti
-
>
Ābolu - aprikožu marmelāde
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 kg kg aprikožu
-
200-300 g ābolu
-
1 glāze/s ūdens
-
700 g cukura
-
Sviests vai margarīns
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Kilogramam aprikožu izņem kauliņus, pieliek 200-300 g sagrieztu ābolu un glāzi ūdens. Vāra, izberž caur sietu.
-
Biezenim pieliek 700 g cukura un vāra, kamēr sabiezē.
-
Uz plāts vai kādā piemērotā traukā ieklāj pergamenta papīru. To viegli iesmērē ar kausētu sviestu vai augu eļļu. Uzliek marmelādes masu, izlīdzina.
-
Žāvē cepeškrāsnī, mērenā siltumā. Atdzisušu sagriež gabaliņos un izvārta cukurā.
-
Gards, pašgatavots našķis.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs