Sākums > Receptes > Deserti

Ābolu - aprikožu marmelāde

2005. gada 4. aprīlis
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
60 min
1. Kilogramam aprikožu izņem kauliņus, pieliek 200-300 g sagrieztu ābolu un glāzi ūdens. Vāra, izberž caur sietu.
2. Biezenim pieliek 700 g cukura un vāra, kamēr sabiezē.
3. Uz plāts vai kādā piemērotā traukā ieklāj pergamenta papīru. To viegli iesmērē ar kausētu sviestu vai augu eļļu. Uzliek marmelādes masu, izlīdzina.
4. Žāvē cepeškrāsnī, mērenā siltumā. Atdzisušu sagriež gabaliņos un izvārta cukurā.

Foto: Depositphotos.com
5. Gards, pašgatavots našķis.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu