Sākums > Receptes > Konservējumi

Aliču un kabaču kompots

2006. gada 25. augusts
Foto: Shutterstock.com
Vienkārši pagatavojams un ļoti aromātisks aliču-kabaču kompots. Plūmju un kabaču proporciju katrs izvēlas pēc saviem ieskatiem.
Pagatavošana
60 min
1. Kabačus nomizo, sagriež gabaliņos. Burkās līdz 1/3 ber aličas pamīšus ar kabačiem.
2. Pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek (neaizskrūvē) vāciņus, patur 20 minūtes.
3. Nolej ūdenim, lej to katlā un gatavo sīrupu. Uz 1 litru ūdens ber 200 gramus cukura. Kad sīrups ir verdošs un cukurs izkusis, to pārlej burku saturam, aizskrūvē burkas ar vāciņiem, atdzesē. Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu