Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Garšīgā vistas filejas mērce

2006. gada 4. augusts
Foto: Gita Mārtiņsone
Pagatavošana
30 min
1. Sagriež strēmelītēs vistas fileju un ieliek bļodā.
2. Sīki sasmalcina ķiploka daiviņu un pievieno vistas strēmelītē.
3. Uzber kariju, vistas garšvielu un visu kārtīgi samaisa.Kad tas izdarīts ļauj vistai uz laiku pastāvēt un ievilkties ar garšvielām un ķiploku.(~10 min.)
4. Sagriež palielās ripiņās vai kubiņos(pēc izvēles) notīrītu svaigu burkānu un nelielās strēmelītēs sagriež arī sālītu vai marinētu gurķīti.
5. Tad uz karstas pannas olīveļļā liek cepties vistas gabaliņus.Cep kamēr tie ir brūni.
6. Pievieno vistas gabaliņiem 0.5l tomātu mērces un samaisa visu kopā.
7. Visam uzlej ūdeni, samaisa un pievieno iepriekš sagrieztos burkānus un gurķīti.Uzliek vāku un, ik pa laikam samaisot, ļauj visam kopā sautēties, kamēr vista ir mīksta.
8. Kad vista gatava,tad nelielā ūdens daudzumā izšķīdina ēdamkaroti miltu, kururu pievieno mērcei lai tā paliktu biezāka.
9. Pasniedz kopā ar vārītiem gargraudu rīsiem un apkaisa ar sakapātām dillēm.
10. P.S. Pēc vēlēšanās, īsi pirms mērce ir gatava, var pievienot tai arī nedaudz skāba krējuma. :)
Uz augšu