Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Veģetārā lazanja

Veģetārā lazanja

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 12 plāksnes lazanjas
  • 2 burkāni
  • 1 selerijas sakne
  • 1 cukini
  • 2 tomāti
  • 300 g svaigu vai saldētu spinātu
  • 1 saišķītis bazilika un pētersīļu
  • 300 g siera
  • 200 g krējuma vai biezpiena siera
  • Sāls
  • Pipari
  • Eļļa - cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Burkānus un seleriju smalki sagriež un eļļā apcep, nedaudz pasautē, pievieno salmiņos sagrieztu cukinī un tomātus, pasautē, liek klāt sakapātus zaļumus, sāli, piparus.
  2. Svaigus spinātus blanšē, pārlej ar verdošu ūdeni, pāris minūtes patur, nokāš un tūlīt pārlej ar aukstu ūdeni, notecina un lieko ūdeni nospiež.
    Saldētiem atkausētiem spinātiem tikai nospiež lieko šķidrumu un sagriež.
  3. Daļu sieru sarīvē un sajauc ar krējuma sieru, daļu sagriež šķēlītēs.
  4. Vārītās lazanjas plāksnes klāj ietaukotā veidnē, virsū uzklāj siera masu, tad dārzeņu masu un spinātus.
  5. Pārklāj ar siera šķēlēm, tad atkal lazanjas plāksnītes un visu atkārto.
  6. Pabeidz ar lazanjas plāksnēm, ko biezā kārtā pārklāj ar rīvētu sieru.
  7. Cep 200 grādu temperatūras aptuveni 30 minūtes.
    P.S. Krējuma vai biezpiena siera vietā var lietot biezpienu.

    Labu apetīti!
    Cep 200 grādu temperatūras aptuveni 30 minūtes.
P.S. Krējum...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Frikadeļu zupa ar zaļajiem zirnīšiem un puķkāpostiem

Frikadeļu zupa ar zaļajiem zirnīšiem un puķkāpostiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas