Ķiršu - biezpiena kūka

2006. gada 5. jūlijs
Foto: Depositphotos.com
Ķiršus izmanto atbilstoši gadalaikam - sezonā svaigus, bet citādāk der gan saldētie, gan no kompota.
Pagatavošana
135 min
1. Mīkla: no izsijātiem miltiem, sodas, cukura, sviesta piciņām un olām sajauc mīklu. Ievieto uz 1 stundu ledusskapī.
2. Pildījumam: ķiršus nomazgā, izņem kauliņus.
3. Biezpienu samaļ vai izberž caur sietu.
4. Biezpienu sajauc ar garšvielām, kartupeļu miltiem, sodu un cukuru.
5. Olām dzeltenumus atdala no baltumiem.
6. Biezpiena masai pievieno olu dzeltenumus un kārtīgi sajauc.
7. Olu baltumus saputo stingrās putās.
8. Saputotos olu baltumus uzmanīgi iecilā biezpiena masā.
9. Mīklu izrullē un izklāj ietaukotā veidnē. (Var izmantot cepamo papīru). Uzloka maliņas. Uzber ķiršus.
10. Biezpiena pildījumu lej uz izklātās mīklas un ķiršiem.
11. Cep apmēram 1 stundu 180 grādos. Lai nepiedegtu, var pārklāt ar foliju.
12. Gatavu kūku pirms pasniegšanas atdzesē, ja vēlas pārkaisa ar pūdercukuru.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu