Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ķiršu - biezpiena kūka

Ķiršu - biezpiena kūka

FOTO: Depositphotos.com

Ķiršus izmanto atbilstoši gadalaikam - sezonā svaigus, bet citādāk der gan saldētie, gan no kompota.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 400 g miltu
  • 1 tējk. sodas
  • 150 g cukura
  • 150 g sviesta
  • 2 olas
  • Pildījumam:
  • 500 g saldo ķiršu
  • 500 g biezpiena
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 citrona rīvēta miziņa
  • 1 naža gals maltu krustnagliņu
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 50 g kartupeļu miltu
  • 1/2 tējk. sodas
  • 100 g cukura
  • 3 olas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

135 min.
  1. Mīkla: no izsijātiem miltiem, sodas, cukura, sviesta piciņām un olām sajauc mīklu. Ievieto uz 1 stundu ledusskapī.
  2. Pildījumam: ķiršus nomazgā, izņem kauliņus.
  3. Biezpienu samaļ vai izberž caur sietu.
  4. Biezpienu sajauc ar garšvielām, kartupeļu miltiem, sodu un cukuru.
  5. Olām dzeltenumus atdala no baltumiem.
  6. Biezpiena masai pievieno olu dzeltenumus un kārtīgi sajauc.
  7. Olu baltumus saputo stingrās putās.
  8. Saputotos olu baltumus uzmanīgi iecilā biezpiena masā.
  9. Mīklu izrullē un izklāj ietaukotā veidnē. (Var izmantot cepamo papīru). Uzloka maliņas. Uzber ķiršus.
  10. Biezpiena pildījumu lej uz izklātās mīklas un ķiršiem.
  11. Cep apmēram 1 stundu 180 grādos. Lai nepiedegtu, var pārklāt ar foliju.
  12. Gatavu kūku pirms pasniegšanas atdzesē, ja vēlas pārkaisa ar pūdercukuru.

    Labu apetīti!
    Gatavu kūku pirms pasniegšanas atdzesē, ja vēlas  pārkaisa a...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas