Skip to footer
Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

JĀŅU GARŠA NOVADOS Ūgu maize, nosapņotie tuaraga rauši un ozbara putra: Jāņi latgaliešu gaumē

Raksta foto

Annele Slišāne dzimtajā pusē – Šķilbēnu pagastā – atgriezās pandēmijas laikā un tur arī palika uz dzīvi. Jāņus “Zelču” sētā svin kopā ar savējiem pie balti klāta galda, uz tā nonāk visi apaļie ēdieni, godinot sauli.

“Esmu tāda saimniece, kas negrib nozagt sev Jāņu dienu, stāvot pie plīts, tāpēc mums uz galda tiek celti ēdieni, ko var pagatavot jau iepriekšējā dienā,” atzīst Latgales saimniece Annele Slišāne. Izrādās, ka pagatavot iepriekšējā dienā var daudz, jo "Zelču" sētas pagalmā saklātais galds noklāts ar  gardumiem tā, ka nemaz galda virsu nevar redzēt.

Tur ir ūgu maize, kam Annelei ir sava formula 3+3+3+3, tur ir sīrniki, ko var saukt arī par biezpiena nagetiem, un vēl daudz gardumu. Vienojošais moments visiem ir tas, ka  ēdieniem nav receptes ar "grams gramā", Annele gatavo pēc izjūtām vai izmanto pārbaudītas formulas

Komentāri
Receptes.lv iesaka
TVNET lasītākais saturs
Uz augšu