Skip to footer
Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Kopā arī virtuvē Itālijas garšu virtuvē uzbur TVNET GRUPAS radošo risinājumu projektu vadītāja Līva

2025. gadā portāls Receptes.lv svin apaļu jubileju – 20 garšīgi gadi kopā ar saviem lasītājiem. Paldies jums par kopā būšanu!

Ne tikai ikdienas darbos, bet arī virtuvē kopā ar Receptes.lv ir lieliskie TVNET GRUPAS kolēģi. Un kas gan varētu būt labāka dāvana kā jauna recepte un gards stāsts. Savu radošumu ne tikai darbā, bet arī virtuvē demonstrē Līva Liepiņa.

Līva ir TVNET GRUPAS radošo risinājumu projektu vadītāja – allaž enerģijas un jaunu ideju pilna.

Viņa novērtē labu ēdienu un labprāt arī pati pagatavo ko košu un gardu. Receptes.lv dzimšanas dienā Līva uzdāvināja gardu spageti recepti, kura ļauj uzburt Itālijas ainiņas savā virtuvē.

Ko tu izvēlies labprātāk: būt pašai virtuvē un gatavot vai baudīt kāda cita veikumu?

Ja es neesmu pārliecināta par citas personas veikuma "manieri" virtuvē, tad noteikti izvēlos uzņemties galveno lomu pati un zināt, ka nelikšu vilties ne sev, ne mājiniekiem. Man ir svarīgs kvalitatīvs, pilnvērtīgs un skaisti pasniegts ēdiens. Pat ja es gatavoju tikai sev, es parūpējos, lai tā būtu ne tikai bauda garšas kārpiņām, bet arī acīm. Esmu pārliecināta par sevi un savām spējām. Gatavošana man sagādā prieku. Ar draugiem smejos, ka šis ir mans vienīgais talants un tas ir jāizmanto.

Garšvielas, kurām obligāti jābūt virtuvē?

Teikšu, ka tā ir klasika - sāls, melnie pipari, čili pipari, oregano.

Kādus trīs produktus vienmēr var atrast tavā ledusskapī?

Manā ledusskapī vienmēr atrodams katra latvieša "standarts" – olas, siers, biezpiens un, ja var minēt arī ceturto, tad piens.

Tev negaršo...

Sālīta siļķe. Vispār zivis ar daudz asakām un dīķa garšu, tādas kā karpas, līdakas..

Nē teiktu arī piedāvājumam pacienāties ar lakricu vai kādiem indiešu garšvielu ēdieniem, kuros ir kurkuma un kumīns.

Ja tev visu mūžu būtu jāēd viens ēdiens, kas tas būtu un kāpēc?

Viennozīmīgi kartupeļi. Tie visās savās miljons variācijās pagatavoti nevar apnikt. Piemēram, uz pannas cepti kartupeļi ar sīpoliem ir tik vienkāršs ēdiens, bet vienmēr šķiet tik gards, un tā smarža pa visu māju... Plus tā ir arī tāda nostalģiska "bērnības garša". Un zinu, ka, ēdot kartupeļus visu atlikušo mūžu, es nejustos badā.

Krēmīgie spageti ar citronu un auksti kūpinātu bekonu

Raksta foto

Sastāvdaļas 2 porcijām

  • 100 g spageti
  • 1 buljona kubiņš
  • 100 g auksti kūpināta bekona
  • 100 g klasiskā krēmsiera
  • 50 – 70 g parmezāna
  • 2- 3 daiviņas ķiploka
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas
  • 1/4 citrona
  • Zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Uzvāra ūdeni ar buljona kubiņu.
  2. Liek iekšā spageti un vāra, līdz gatavi.
  3. Rupjos gabalos sagriež ķiploku, apcep.
  4. Sagriež auksti kūpinātu bekonu, pievieno ķiplokiem.
  5. Sacep brūnu.
  6. Pievieno pannā mazliet buljona no spageti.
  7. Liek klāt krēmsieru, visu maisa, līdz siers pārtop mērcē.
  8. Pievieno mērcei spageti un visu kopā nedaudz pakarsē.
  9. Noslēgumā piespiež klāt citrona sulu.
  10. Pieber parmezānu un visu vēlreiz samaisa.
  11. Servē uz šķīvja.
  12. Pārber vēl nedaudz siera, svaigi maltus piparus un dekorē ar zaļumiem.

Labu apetīti!

Komentāri
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu