:format(webp)/nginx/o/2025/04/07/16761155t1hb2de.jpg)
Olas ir iecienīts produkts ļoti daudzās ģimenēs. Tās izmanto visdažādāko ēdienu pagatavošanā, kā arī bauda kā galveno ēdienu, piemēram, vārītas olas ir nemainīgi iecienīts, tradicionāls brokastu ēdiens.
Mēnesī, kad svinam Lieldienas, olas kļūst vēl populārākas un aktuālāki kļūst arī dažādi jautājumi par tām.
Vārītas olas, kuras tiek gatavotas ar čaumalu, var izvārīt tā, lai dzeltenums ir pavisam šķidrs, gan tā, lai tas ir maigs un krēmīgs, bet reizē stingrs.
Tiem, kam garšo cieti vārītas olas un tie, kas mēdz aizmirst, ka uz plīts katliņš un neuzņem laiku, lai zinātu, cik tad ilgi olas jau vārās, kā arī tie, kas krāso Lieldienu olas un, piemēram, sīpolmizu novārījumā atstāj olas uz visu nakti, lai iegūtu intensīvāku čaumalas toni, noteikti ir redzējuši olas, kuru dzeltenuma ārpuse ir zili pelēka.
:format(webp)/nginx/o/2022/04/14/14484269t1hffa1.jpg)
Kas noticis ar šādām olām?
Tās gluži vienkārši ir pārvārītas, bet ēdamas bez raizēm.
Lai tā nenotiktu, olas nedrīkst vārīt nekontrolētu laiku vai atstāt karstā ūdenī, jo tās turpina gatavoties.