Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Vai labi zini, ka pareizi vāri kartupeļus?

Mizoti kartupeļi katlā. Ilustratīvs attēls.
Mizoti kartupeļi katlā. Ilustratīvs attēls. Foto: audiznam260921/Shutterstock.com

Izvārīt kartupeļus – kas var būt vieglāks par šo, vai ne? Bet vai tu zināji, ka, lai tie būtu pēc iespējas vērtīgāki, rudenī kartupeļi jāliek vārīties vienā ūdens temperatūrā, bet pavasarī pavisam citā?  

Par to, kā ūdens temperatūra, kurā liek nomizotos kartupeļus pirms vārīšanas, ietekmē rezultātu, atbildes sniedz Dārzkopības institūta Pārstrādes tehnoloģiju un bioķīmijas nodaļas vadošā pētniece Dr.sc.ing. Dalija Segliņa.

Verdošais ūdens ap sagriezto kartupeli izveidos slāni (ciete piebriedīs, veidojot klīsteri), ļaujot iespējami saglabāt vērtīgās vielas, novārītais ūdens arī būs vērtīgs citu produktu pagatavošanai.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu