:format(webp)/nginx/o/2025/02/26/16686836t1h5909.jpg)
Izvārīt kartupeļus – kas var būt vieglāks par šo, vai ne? Bet vai tu zināji, ka, lai tie būtu pēc iespējas vērtīgāki, rudenī kartupeļi jāliek vārīties vienā ūdens temperatūrā, bet pavasarī pavisam citā?
Izvārīt kartupeļus – kas var būt vieglāks par šo, vai ne? Bet vai tu zināji, ka, lai tie būtu pēc iespējas vērtīgāki, rudenī kartupeļi jāliek vārīties vienā ūdens temperatūrā, bet pavasarī pavisam citā?
Par to, kā ūdens temperatūra, kurā liek nomizotos kartupeļus pirms vārīšanas, ietekmē rezultātu, atbildes sniedz Dārzkopības institūta Pārstrādes tehnoloģiju un bioķīmijas nodaļas vadošā pētniece Dr.sc.ing. Dalija Segliņa.