Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Uzlabo savus iecienītos lapu salātus – pievieno vairāk dārzeņu

Lapu salāti ar dārzeņiem. Ilustratīvs attēls.
Lapu salāti ar dārzeņiem. Ilustratīvs attēls. Foto: Stivog/Shutterstock.com

Salātu lapu maisījums ir, bet ko likt klāt? Klasiski – tomāts, gurķis, paprika, sīpols. Kāds varbūt piemet kādu olīvu. Un tā regulāri. Bet lapu salātiem nav jābūt tik vienveidīgiem.

Nē, mēs neatklāsim Ameriku, bet atzīstiet, reizēm tieši visvienkāršākās un elementārākās lietas vienkārši izkrīt no prāta.

Vienalga, vai izmanto salātu pamatam lapu maisījumu vai, piemēram, tikai spinātus, neaprobežojies  ar gurķu, tomātu, paprikas un sīpolu pievienošanu. Ir arī citi dārzeņi, kas ļaus gan dažādot garšu, gan tekstūru, kā dažādos uzņemtos vitamīnus un minerālvielas.

Uzlabo un dažādo ar:

  • svaigu puķkāpostu;
  • viegli noblanšētu brokoli;
  • svaigu burkānu – vislabāk lapu salātos tie iederas sarīvēti vai sagriezti plānās strēmelītēs;
  • bietēm – der kā svaigas, tā vārītas un ceptas;
  • kabaci un cukīni – superīgi garšo svaigs un var aizstāt gurķi;
  • sarkano kāpostu – jā, arī tas ir lapu dārzenis, bet ar stingru tekstūru un gana izteiktu garšu;
  • Fenheli – ēdams gan svaigs, gan termiski apstrādāts, izcils C vitamīna avots 
  • Selerijas kātiem un sakni tiem, kam patīk intensīvākas garšas;
  • Avokado – krēmīgas tekstūras iekļaušanai;
  • Labumiem no bundžiņām, tie ir zaļie zirnīši, kukurūza, turku zirņi, pupiņas – koši, garšīgi.

Tev atliek tikai eksperimentēt, un lapu salāti vairs nekad nenokļūs sarakstā "Ai, cik var ēst vienu un to pašu!"

Iedvesmai:

Lai izdodas!

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu