“Pavārmāksla, iespējams, ir visgaistošākā no visām mākslām,” par grāmatas ideju stāsta šefpavārs un “Pavāru māja Līgatnē” saimnieks Ēriks Dreibants.
“Tieši tāpēc mums bija vēlme šo mākslu saglabāt grāmatas formātā.
Grāmata nav pavārgrāmata, lai gan tajā ir arī receptes.
Klienti nereti mums jautā, kā pagatavot vienu vai otru ēdienu, ko viņi baudījuši restorānā. Šajā grāmatā atklāsim viesu iemīļoto recepšu sastāvdaļas un vēlēsim veiksmi, atkārtojot to mājās. Taču brīdis, kad viesiem tiek servēts ēdiens, ir kulminācija, aizkadrā paliek pavāri, kas pavadījuši daudzas smagas darba stundas, lai nonāktu līdz īstajām garšu kombinācijām ēdienā.”
Līdzās ēdienu receptēm un krāšņajām, iedvesmojošajām fotogrāfijām ir arī stāsti par cilvēkiem, no kuru izaudzētajiem produktiem Pavāru mājas pavāri šos ēdienus radījuši. Kvalitatīvas ēdienu sastāvdaļas, nenoliedzami, ir tikpat svarīgas, cik ēdienu pagatavošanas process, tādēļ audzētāji un ražotāji, un arī zvejnieki šajā grāmatā ir īpaši godināti. Tāpat arī arhitekti, dizaineri, amatnieki, kuru darbi ir gan apskatāmi, gan arī Pavāru mājā tiek lietoti ikdienā.