Vai zināji, ka ir būtiski, kādu ūdeni – karstu vai aukstu – izmanto dažādu ēdienu gatavošanā? Piemēram, pastu beram katlā tikai verdošā ūdenī, bet kartupeļus vārām aukstā. Bet kā ar vistas gaļu un vistas gaļas buljonu?
Gaļai viens, buljonam cits: šefpavārs atklāj, kāds ūdens jāizmanto, gatavojot vistu
Šefpavārs Lauris Aleksejevs raidījumā "Šefu gaidījāt?" atklāj noslēpumu, kas jāņem vērā, lai tiktu pie gardas vārītas vistas gaļas un vistas gaļas buljona.
Svarīga ir ūdens temperatūra.
Lai būtu garda gaļa un ne pārāk izteiksmīgs buljons, gaļa un dārzeņi, kuros tā sautējas, jāpārlej ar karstu ūdeni.
Ja mērķis ir izteiksmīgs, gards un piesātināts buljons, tad produktus, tostarp gaļu, pārlej ar aukstu ūdeni.
Vairāk skaties radījuma sižetā: