Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Viena lieta, kas obligāti jāizdara, pirms liec saldētavā gaļu

Saldēta gaļa. Ilustratīvs attēls.
Saldēta gaļa. Ilustratīvs attēls. Foto: Ahanov Michael/Shutterstock.com

Gudra saimniekošana ir zelta vērtē. Ja saldētava nav pilna ar sēnēm, ogām un citiem dārza labumiem, to noteikti var izmantot, lai saldētu gaļu, jo nereti dažādās tirdzniecības vietās ir ievērojamas atlaides, kuras izmantojot pareizi ir iespējams ietaupīt. 

Ja saldētavā ir atrasta brīva vieta un pirkums veikts, ir vēl kāda lieta, kas noteikti jāizdara, pirms liec tur sarūpēto gaļu.

Kad pievilcīga cena ir pievilinājusi, varam nopirkt, piemēram, kādu cūkgaļas gabalu krietni lielāku, nekā tas nepieciešams vienas maltītes pagatavošanai. Tāpat arī ar jebkuru cita dzīvnieka vai putna gaļu, arī malto gaļu. 

Te nu arī nonākam pie uzdevuma, kas ir jāpaveic pirms gaļas sasaldēšanas, – to ir

nepieciešams sadalīt porcijās, kuras ir ērti pagatavot. 

Iztēlojies, cik daudz vietas nepraktiski aizņemtu, piemēram, 3 kilogrami kakla karbonādes gabala. Un tagad iztēlojies: ko tu ar tiem kilogramiem darīsi pēc atlaidināšanas? Vai arī ēdīsi visu nedēļu vienu un to pašu...

Sadalīšana gabalos nodrošinās to, ka:

  • gaļa vienmērīgāk un ātrāk sasals;
  • atlaidināto gabalu izlietosi un nepaliks pāri;
  • Kā arī mazākus gabaliņus ir ērtāk ierūmēt saldētavā, jo īpaši tad, ja tiem jāatrod vieta kopā ar citiem produktiem.

Noderīgi ir arī uz katra iepakojuma norādīt datumu, lai zini, cik ilgi tas bijis saldētavā, un notiesāšanu vari sākt ar to, kas tur pabijis visilgāk.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu