Nevienam nepatīk, ēdot zivs fileju, tajā atrast asakas. Labā ziņa – ir iespējams jēlu zivi no tām atbrīvot. Tam talkā nāk nelielas iemaņas un dažādi palīgi, kas atvieglo procesu.
Šefpavārs atklāj, ar kuru virtuves priekšmetu var ērti atbrīvot lasi no asakām
Reiz stāstījām, ka pastāv speciālas pincetes, kas paredzētas zivs atbrīvošanai no asakām. Kam tādu nav, un pačukstēsim – daudziem nav, mēdz izmantot tās, kas paredzētas skaistumkopšanai.
Bet ja esi no tiem, kurš uzskata, ka uzacīm savi rīki, zivīm savi, bet asakas no filejas ārā ir jādabū, tev noderēs šefpavāra Laura Aleksejeva padoms, ko viņš sniedza dziedātājai Aijai Andrejevai raidījumā "Šefu gaidījāt?".
Teju katrā virtuvē ir atrodams mizojamais nazis – tāds kā attēlā zemāk.
Ar šo nazi var ērti satvert asaku un izvilkt to no filejas, pēc tam jau zivtiņu var baudīt bez nevēlamajām piedevām.
Zivs filēšanas procesu un atbrīvošanu no asakām skaties raidījuma sižetā: