Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Sēņu svētki pie leģendārās "Sēnītes" (1)

14. septembrī
Leģendārā restorāna "Sēnīte" ēka
Leģendārā restorāna "Sēnīte" ēka Foto: Jānis Škapars/TVNET

14. septembrī, Siguldas novadā, Inčukalna pagastā pie leģendārā restorāna "Sēnīte" aicināti visi sēņu mīļotāji, jo tur tiks svinēti pirmie Sēņu svētki, kurus, kā norāda organizatori, labprāt iedibinātu kā ikgadēju tradīciju.

"Iedvesmojoties no kādreizējiem restorāna darbiniekiem un sēņošanas tradīcijām, vēlamies iedibināt ikgadējus svētkus.

Kādreiz, kad sēnes pie mums veikalā vēl nebija nopērkamas, restorāna “Sēnīte” darbinieki devās kopā uz mežu sēņot. Braukuši pat uz Vecpiebalgas pusi. Kopā lasīja sēnes, kopā tās tīrīja un sālīja, lai viesiem galdā celtu sēņu salātus, sēņu kotletes un citus ēdienus, kuri iekļauti restorāna ēdienkartē," vēsta organizatori vietnē Facebook.com pie izveidotā pasākuma. 

Pasākumā aicināts piedalīties ikviens sēņu interesents.

Sēņu dienā notiks dažādi konkursi, būs iespēja klausīties sēņotāju stāstos un piedalīties beku mērces gatavošanā, kā arī citās aktivitātēs. Pasākumā piedalīsies arī dažādi sēņu produkcijas ražotāji.

Ieskats pasākuma programmā: 

Plkst. 13

Ierašanās, salasīto sēņu izvietošana apskatei un vērtēšanai.

Plkst. 14–15

Tikšanās ar Latvijas Nacionālā dabas muzeja darbiniekiem, tostarp mikoloģi, Lielās Latvijas sēņu grāmatas līdzautori Initu Dānieli.  Speciālisti pastāstīs par pašu salasītajām sēnēm, kā arī novērtēs citu ievāktās.

Plkst. 15–16

Dižāko sēņu godināšana vairākās nominācijās

Sēņotāju stāsti, lielo beku lielās mērces gatavošana.

Plkst. 16–17

Lielo beku lielās mērces baudīšana, restorāna “Sēnīte” tradicionālo sēņu salātu degustēšana, pa gabaliņam no “Sēnītes” tortes.

No plkst. 17

Muzicēs grupa "Lauku muzikanti".

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu