Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Ciemos uz "Mājas kafejnīcu dienām" aicina Kuldīgas novads

Mājas kafejnīcu dienas 2024 Kuldīgas novadā
Mājas kafejnīcu dienas 2024 Kuldīgas novadā Foto: Lauris Hercenbergs, Receptes.lv kolāža

17. un 18. augustā uz jau tik iecienītajām "Mājas kafejnīcu dienām" aicina Kuldīgas novads. Apmeklētāji tiks aicināti baudīt ne tikai vietējos kulinārijas šedevrus, kas gatavoti no pašu izaudzētiem produktiem, bet arī piedalīties dažādās kultūras aktivitātēs, tirdziņos, dejās ar dzīvo mūziku un citās izklaidēs, kas būs saistošas gan lieliem, gan maziem.

Pasākumā darbosies 14 mājas kafejnīcas: "Kociņi", "Trīsuļi", "Zeltaogas.lv", "Garīkas", "Vizbuļi", "Zīle un Ūpis", "Svinības Silniekos", "Zabkafe", "Spangas", "Dzimtas Saulrieta krasts", "Trīs labas lietas", "Mūsu dabā", "Pie Baltiņu saimes" un "Parīzes šarms Padures muižā". Šajās kafejnīcās viesiem tiks piedāvāti ēdieni un dzērieni, kas balstīti gan uz senām kulinārajām tradīcijām, gan uz moderniem garšu eksperimentiem.

"Mājas kafejnīcas Kuldīgas novadā" jau ir kļuvušas par tradicionālu un ļoti gaidītu notikumu, kas pulcē ne tikai vietējos iedzīvotājus, bet arī viesus no citām Latvijas vietām un ārzemēm. Šogad pasākums solās būt īpašs, jo pirmo reizi Suitu puses saimniecības ar savām unikālajām tradīcijām un ēdieniem tiks apvienotas vienā pasākumā ar citu pagastu saimniecībām. Šis kulinārais ceļojums pa Kuldīgas novadu sola atklāt daudzveidīgus garšu piedzīvojumus un neaizmirstamus iespaidus.

Ēdienkartes un kafejnīcu kontaktus atradīsi TE

Pirms došanās ceļā:

  1. Sazinieties ar kafejnīcu un piesakiet savu apmeklējumu, tādējādi būsiet pārliecināti, ka jūs gaidīs brīvs galdiņš;
  2. Pārliecinieties par izvēlētās aktivitātes norises laiku – katrs mājas restorāns, katra aktivitāte var noritēt dažādos laikos;
  3. Pārbaudiet, vai izvēlētajā norises vietā būs iespējami bezskaidras naudas norēķini – ne visi pasākumu rīkotāji varēs pieņemt bankas kartes;
  4. Mājas kafejnīcu īpašā burvība slēpjas faktā, ka šis pasākums notiek tikai reizi gadā un tam nav rutīnas. Katrs satiktais krodzinieks, viesmīlis, pavārs, bārmenis, saimnieks un saimniece ikdienā nodarbojas ar ko citu. Sagaidiet ne profesionāli nevainojamu, toties patiesu sirsnību un viesmīlību!

Līdz 15.septembrim, kad noslēgsies "Mājas kafejnīcu dienas 2024", vari apciemot daudzas vietas.

17.-18. augusts: Kuldīgas novads, Smiltenes novads, Ropažu un Salaspils novadi, Ventspils novads, Saulkrastu novads, Cēsu novads.

24.-25. augusts: Ventspils novads, Balvu novads, Ziemeļlatgale, Talsi, Valdemārpils, Sabile un apkārtne, Jēkabpils, Krustpils novadi.

31. augusts – 1. septembris: Rojas un Mērsraga pagasti.

7.-8. septembris: Pāvilostas, Vērgales, Durbes apkārtnes, Ogres novads, Sēlijas vēsturiskā zeme (Daugavas kreisā krasta pagasti Krāslavas, Augšdaugavas, Jēkabpils un Aizkraukles novados), Dundagas un Kolkas pagasti, tai skaitā Lībiešu krasts, Ādažu novads.

14.-15. septembris: Jūrmala, Tukuma novads.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu