Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Vienkārša metode, kā atbrīvot puķkāpostu no nevēlamām, dzīvām piedevām

Svaigs puķkāposts. Ilustratīvs attēls.
Svaigs puķkāposts. Ilustratīvs attēls. Foto: HandmadePictures/Shutterstock.com

Netīrumi nav vienīgais iemesls, kāpēc dārzeņi ir jāmazgā. Ja nevēlies saviem salātiem, zupai vai kādam citam pamatēdienam, kurā izmanto puķkāpostu, pievienot kāda tārpa, vaboles vai kāpura piedevu, to der ne tikai noskalot zem tekoša ūdens.

Jā, puķkāpostu mēdzam ēst ne tikai mēs, bet arī tārpiņi, kā arī tur vienkārši mēdz paslēpties kādi citi mazi kukainīši. Ja savu izvēlēto ēdienu neesi nolēmis pasniegt ar kādu kukaiņu piedevu, tad tev der zināt, ka ar dārzeņa noskalošanu tekošā ūdenī nebūs gana, lai no dzīvajiem iemītniekiem atbrīvotos.

Sālsūdens – tieši tik daudz ir nepieciešams, lai tiktu galā ar kukainīšiem, kas sadomājuši ēst vai apmesties tavā puķkāpostā.

Un mazliet laika arī būs nepieciešams.

Iegādāto vai no dārza atnesto puķkāpostu sadali rozetēs un iemērc sagatavotā sālsūdenī, ļauj rozetītēm tajā peldēt 10-15 minūtes. Ar šādu laika sprīdi pilnībā pietiks, lai izdabūtu laukā kukaiņus, ja tādi ziedkāpostā būs iemitinājušies. 

Tad atliek vien noskalot zem tekoša tīra ūdens un ķerties pie gatavošanas, kā nu biji iecerējis.

Receptes iedvesmai:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu