Brīdinājums: raksts satur daudz attēlu ar aukstās kafijas dzērieniem! Tie būs gan skaisti uzpucēti, gan reālajā vidē bildēti. Būs receptes, būs bauda un vilšanās! Tiks atmaskoti kafijas dzērieni. Viens izrādās deserts, bet vēl kāds garšo pretīgi! Ja kafija tevi atstāj vienaldzīgu vai patlaban tās nav pa rokai, tad labāk nemaz nesāc šo lasīt!

Laikapstākļiem seko līdzi arī kafijas: jo karstāka kļūst vasara, jo vairāk ledus gabaliņu nonāk kafijas krūzē. Teiksiet, kafija ar ūdeni, kas gan tur tāds! Taču ne tikai ledus kubiņi nonāk glāzē un krūzē. Tiklīdz kafijai tiek pievienots ledus, tā citi virtuvē esošie produkti brēktin brēc: “Es arī! Mani arī! Pievieno mani! Nenožēlosi!”

Lūk, vasaras karstumā manī cīnās taupīgais un “dzīvojam vienreiz” cilvēks. Šajā stāstā taupīgais uzvar! Pastāstīšu, kā ietaupīt uz aukstajām kafijām un kā tās pagatavot mājas kārtībā.

Es, kā x paaudzes cilvēks, dzīves un arī kafijas baudīšanu mēdzu piebremzēt ar sevī mītošo latvieti – praktisko un taupīgo. Tas, ka ņemt take away kafiju gada griezumā izmaksā gandrīz 1000 eiro, nevienam nav noslēpums, bet ko gan mēs neesam gatavi ziedot savai labsajūtai, rituālam un kofeīna atkarībai! Taču vasarā ierastās un ikdienišķās kafijas pārvēršas, krūzes paliek lielākas, kafijā kūst ledus gabali, virs tiem līgojas putukrējuma cepures. Jo vairāk sastāvdaļu, jo dārgāka kafija! Auksto kafiju sezona ir sākusies! Un visu cieņu tiem, kuri spēj atteikties no aprasojušas kafijas dzēriena glāzes, kad ārā ir karsts un vēl karstāks! Galu galā – par apkuri nav jāmaksā, kaut kur tā nauda ir jāiztērē!