Mikologu biedrība aicina uz vasaras sēņu izstādi

7.jūlijā
Receptes.lv
Bērzu beka (Leccinum scabrum), atrasta 15.06.2024.
Bērzu beka (Leccinum scabrum), atrasta 15.06.2024. Foto: Publicitātes foto

Mikologu biedrība sadarbībā ar biedrību “Ekociemats” aicina apmeklēt vasaras sēņu izstādi 7. jūlijā no pl. 11.00 līdz 17.00 Aizkraukles novada Seces pagasta “Omračos”. Izstāde būs aplūkojama bez maksas.

Silts un mitrs laiks ir īpaši labi piemērots sēnēm — pirmās gailenes mežos šogad parādījās apmēram divas nedēļas agrāk, salīdzinot ar citiem gadiem. Jau ap Jāņiem mežos atrastas arī pirmās baravikas, bērzu bekas, apšu bekas un bērzlapes. Ja vien laika apstākļi krasi nemainīsies, izstādē redzēsim gan jau pieminētās pazīstamās ēdamās sēnes, gan arī piedāvāsim uzzināt un iepazīt jaunas gan ēdamu, gan ar acīm baudāmu sēņu sugas.

Paņem savu sēni un nāc uz izstādi!

Interesentiem bez maksas būs pieejamas arī sēņu darbnīcas — iespēja piedalīties papīra un māla sēņu veidošanā, piepju papīra liešanā. Būs iespēja izmēģināt arī senāk lietotos posas iekurus un nogaršot sēņu un medus maisījumus. Varēs uzzināt ne vien to, kāda loma sēnēm ir dzīvības un bioloģiskās daudzveidības uzturēšanā, bet arī, kā tās izmantotas senatnē pārtikā, tautas ārstniecībā, mājsaimniecībā un rituālos.

Foto: Publicitātes foto

Izstāde notiek biedrības īstenotā projekta “Vides izglītības pilotprogramma “Sēņu grozs” — atbildīga dzīvesveida veicināšanas instruments” ietvaros, kuru finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds. Dabas un cilvēka saikni, sēņu nozīmi cilvēka dzīvē akcentē īpaši šā projekta izglītojošajām aktivitātēm izstrādātais logotips, kas veidots pēc jauniešu iniciatīvas. Tā autore ir 8. klases skolniece Dārta Unda Zālīte no Aizkraukles novada.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu