Smūtiju cienītājiem: ko likt blenderī, lai smūtijs krēmīgs un biezs, nevis ūdeņains

Receptes.lv
Foto: Tijana Simic/Shutterstock.com

Labs smūtijs ir gana biezs, ar izteiksmīgu garšu, sātīgs un varbūt ar kādu ekstru tekstūrā, ko piešķir, piemēram, kādas sēklas. Bet ko tad likt blenderī, lai rezultātā nav jālej glāzē šķidra, neizteiksmīga masa, kas noteikti neatgādina smūtiju?

Smūtiji var būt gan saldi, izmantojot augļus un ogas, bet var būt arī ne tik saldi, izmantojot dārzeņus un, piemēram, tādas lapas kā spināti. Tāpat saldais un ne tik saldais lieliski apvienojas, atliek tikai atrast savas garšas.

Bet kā ar to īsto konsistenci, kādi produkti palīdzēs to iegūt?

Saldēti produkti

Saldētu produktu izmantošana ir vienkāršākais veids, kā iegūt biezu konsistenci, gatavojot smūtiju. Ūdens augļos un dārzeņos kristalizējas, kad tie tiek sasaldēti, nodrošinot sastāvdaļām papildu stingrību un struktūru.

Bet der atcerēties, ka saldētu sastāvdaļu blendēšanas pamatnosacījums ir patiesi labs un jaudīgs blenderis, kas varēs ar tam uzticēto darbiņu tikt galā.

Augļi un dārzeņi, kuros daudz šķiedrvielu

Saldētas sastāvdaļas labi palīdz kokteiļus sabiezināt, taču arī augļi un dārzeņi ar augstu šķiedrvielu saturu var uzlabot pagatavoto maisījumu garšu un padarīt tos vēl biezākus.

Augļiem, piemēram, banāniem, mango, ananasiem un persikiem, salīdzinājumā ar citiem augļiem ir lielākas sabiezēšanas īpašības. Tas ir tāpēc, ka tiem ir biezāks augļa mīkstums, un, to sasmalcinot, tiek iegūts tīkami biezs un krēmīgs smūtijs.

Dārzeņi, kas kokteiļiem var pievienot uzturvielas un tekstūru, ir burkāni, ziedkāposti, selerijas, vārītas bietes, vārīts ķirbis un jauni lapu zaļumi. Tie ir laba izvēle, jo tajos ir daudz šķiedrvielu, un lielākā daļa būtiski neietekmēs smūtija pamatgaršu.

Avokado

Svaigi un saldēti avokado ir vēl viena lieliska iespēja smūtiju biezināšanai. Avokado gabaliņu sasaldēšana ir lielisks veids, kā pagarināt jebkura avokado lietošanas laiku.

Čia sēklas

Čia sēklām ir želatinizējošs efekts, kas var palīdzēt iebiezināt smūtiju. Taču pēc pievienošanas smūtijam var paiet līdz 20 minūtēm, kamēr sēklas absorbē šķidrumu un saželē.

Ja tev ir laiks pagaidīt, sagatavotajam smūtijam var pievienot apmēram ēdamkaroti sēklu un ievietot to ledusskapī uz 20 minūtēm.

Grieķu jogurts

Jogurts var būt vēl viens veids, kā smūtijam pievienot biezumu un krēmīgumu, īpaši, ja to izmanto, lai aizstātu daļu no šķidruma, ko parasti pievieno.

Šī sastāvdaļa kalpo arī kā papildu proteīns.

Proteīna pulveri

Pateicoties miltiem līdzīgajai konsistencei, proteīna pulveris ir vēl viena iespēja iebiezināt smūtiju. Bonuss - palielinās olbaltumvielu saturs dzērienā.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu