1. Izvēlies drošus pārtikas produktus
Pievērs uzmanību ražotājam, iepakojumam, lai ir visi normatīvos noteiktie marķējumi un tu vari būt drošs par pārtikas produkta izcelsmi, drošu apstrādi.
2. Pagatavo produktus atbilstoši
Daudzi neapstrādāti pārtikas produkti, bet kā populārāko var minēt mājputnu gaļu, var būt ar slimību izraisošiem mikroorganismiem. Rūpīga termiskā apstrāde nogalinās patogēnus, taču atceries, ka visu ēdiena daļu temperatūrai jāsasniedz vismaz 70 °C. Ja vārīta/cepta vista joprojām ir pusjēla pie kaula, liec to atpakaļ cepeškrāsnī/katlā, līdz tā ir pilnīgi gatava.
3. Sagatavoto maltīti ēd uzreiz
Kad pagatavoti ēdieni atdziest līdz istabas temperatūrai, sāk vairoties mikrobi. Jo ilgāk jāgaida, jo lielāks risks. Lai būtu drošībā, ēd pagatavotos ēdienus, tiklīdz tie noņemti no uguns.
4. Ievēro pārtikas uzglabāšanas noteikumus
Pārtiku glabā slēgtos traukos. Kad tā atdzisusi līdz drošai ievietošanai ledusskapī, to dara nekavējoties, neļaujot veidoties mikroorganismiem, kas var sabojāt pārtiku ātrāk un izraisīt saindēšanos.
5. Uzsildi maltīti pareizi
Droša pārtikas uzsildīšana nozīmē, ka visām ēdiena daļām jāsasniedz vismaz 70 °C, jo šādā temperatūrā iet bojā mikroorganismi, kas varbūt ir izveidojušies pārtikā uzglabāšanas laikā.