Lūk, Brigitas stāsts par ēdamo piepi un recepte tās iemarinēšanai:
Iespējams, ka tieši šis nosaukums pie mums Latvijā cilvēkos rada aizdomas, jo kādēļ gan jāēd piepes, ja mežā aug baravikas?
Tikmēr citur pasaulē sēra piepi mīlīgi dēvē par Meža cāļa vai Meža vistas sēni (Chicken of the woods) un to par gardu delikatesi atzīst gan šefpavāri, gan ēdienu entuziasti.
Savu nosaukumu sēne ieguvusi, pateicoties garšai un struktūrai, kas līdzinās cāļa gaļai.
Interneta dzīlēs var atrast slavas dziesmas sēnes uzturvērtībai. Meža cāļa sēnēs ir ievērojami daudz veselībai vērtīgu vielu, tām ir maz kaloriju un mazs tauku saturs. Tās satur C vitamīnu, kalciju, vērtīgus antioksidantus, kas mazina iekšējus iekaisumus, un vērtīgus polisaharīdus, kas mudina imūnsistēmu cīnīties pret audzējiem. #InternationalJournaloffoodSciencesandNutrition
Mūsmājās laiku pa laikam šķīvjos ieguļas sēra piepes karbonāde, kas patiešām ir ļoti garšīgs ēdiens. Tomēr, kad "iemedīts" ir vairāk, nekā var uzreiz apēst, jādomā, ko ar to iesākt. Galvā iešāvās doma, ka piepi var samarinēt, un rezultātā ieguvu jaunu garšas pieredzi.