Krāsai – sīpolu mizas un papīrs
“Olu krāsošanai ieteiktu izmantot sarkanas un dzeltenas sīpolu mizas,” dalās šefpavārs un “Maxima Latvija” garšu vēstnesis Raimonds Zommers. “Tās sagriež ar šķērēm mazākos gabalos, klāt piegriež parastu papīru dažādos izmēros un pieber arī mazliet pilngraudu auzu pārslu. Olas samitrina un apber ar mizu maisījumu, tad apsien apkārt marli vai citu plānu drānu un liek vārīties. Lai iegūtu izteiktāku krāsu, olas pavisam nelielā karstumā pavāra aptuveni 4 minūtes un atstāj uz dažām stundām vēl vārīšanās šķidrumā, lai savelkas intensīvāka, izteiktāka krāsa.”
Skaistākam rezultātam palīdz etiķis vai eļļa
Protams, svarīgi ir izvārīt ne tikai stiprākās, bet arī skaistākās olas. Krāsošanas veidi ir neskaitāmi – sīpolu mizas, sarkanais kāposts, pārtikas krāsvielas un vēl daudzi, tomēr to paspilgtināšanai var noderēt arī daži universāli ieteikumi. Košāku olu toni var iegūt, vārot pievienojot mazliet etiķa, tomēr jāatceras, ka tādas olas, visticamāk, neuzvarēs olu kaujās, jo etiķis padara olas čaumalu trauslāku. Savukārt, lai padarītu olu spīdīgāku un izceltu skaisti sakrāsotos rakstus, pēc vārīšanas un nožūšanas to var iesmērēt ar mazliet eļļas, tas arī nekādā veidā neietekmēs olas čaumalas stiprību.