Ja vēlies gaļu sagriezt biezās šķēlēs, problēmu, visdrīzāk, nebūs, bet, ja plānākās, tad gan var iet visādi.
Jēlas gaļas sagriešanu vienādās šķēlēs visbiežāk apgrūtina divi iemesli:
- Gaļas gabals ir nevienādas formas;
- Tā tekstūra ir mīksta un mainīga, ja to, piemēram, saspiež.
Ir paņēmiens, kas ļauj griešanas procesu atvieglot. Tam tev būs nepieciešama saldētava un pārtikas plēve.
Vispirms izvēlētais gaļas gabals, kuru vēlēsies sagriezt, jāietin pārtikas plēvē, izveidojot stingru formu. Jāliek saldētavā un jāļauj aukstumam paveikt savu darbiņu.
Gaļas gabals nav jāsasaldē.
Tam ir jāļauj nedaudz sastingt.
Kad gaļā esošais mitrums kristalizējas, gabals kļūst stingrāks un vieglāk ļaujas kontrolētai griešanai, jo "nemūk" uz visām pusēm, uztur formu, un tad atliek vien darboties ar nazi.
Protams, kvalitatīvam darbam virtuvē
neatņemama sastāvdaļa ir labi un asi naži
– bez tiem neiztikt, ja vēlies maksimāli labu rezultātu.