Konkursam "Labākais skolu ēdinātājs Latvijā" pieteikušies vairāki simti pretendentu

TVNET/LETA
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijas Diētas un Uztura speciālistu asociācijas (LDUSA) rīkotajā konkursā "Labākais skolu ēdinātājs Latvijā" 2023./2024.mācību gadā kopumā saņemti 699 pieteikumi, informēja LDUSA pārstāvji.

Vislielākā aktivitāte līdzīgi kā pērn bijusi Kurzemē, kur no kopējā skaita saņemts 31% pieteikumu. Samērā aktīva bija arī Vidzeme un Latgale, iesniedzot attiecīgi 25,6% un 23,3% pieteikumu. Ievērojami mazāk saņemti pieteikumi no Rīgas (11,6%) un Zemgales (10,4%), informē LDUSA.

No kopējā pieteikumu skaita visaktīvākie, sasniedzot 17,3%, bijuši 1.klases bērnu vecāki. Nākamo trīs klašu vecāki bija vienlīdz aktīvi (aptuveni 14%).

Tuvāko dienu laikā plānots apkopot pašreizējos rezultātus, lai pēc tam lūgtu visbiežāk minētajām skolām sagatavot un nodot žūrijas vērtēšanai vienas nedēļas ēdienkarti. Tās tiks vērtētas pēc vairākiem kritērijiem, tostarp pēc atbilstības Ministru kabineta noteikumiem par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamiem, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem. Žūrija vērtēs vai ēdieni ir daudzveidīgi, vai izmantots pēc iespējas vairāk vietējo un sezonālo produktu, cik daudz cukura un sāls izmantots ēdienos, kā arī, vai pavāri spēj radoši un interesanti pagatavot bērniem atbilstošus ēdienus.

Konkursa žūrijas sastāvā šogad iekļauta LDUSA valdes priekšsēdētāja un uztura speciāliste Guna Bīlande, LDUSA valdes locekles un uztura speciālistes Olga Ļubina, Juta Pomeranceva, Linda Gerda Skudra un dietoloģe Lolita Vija Neimane, kā arī pārtikas tehnoloģe Dzintra Kokta un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas uztura speciāliste Lizete Puga.

Konkursa rezultāti tiks paziņoti 2024.gada 27.martā.

Pērn konkursā "Labākais skolu ēdinātājs Latvijā" uzvarējusi Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskola, kas ieguvusi visaugstāko žūrijas vērtējumu. Šī skola ieguva arī nomināciju "Labākais skolu ēdinātājs Kurzemē". Par labāko skolu ēdinātāju Latgalē tika atzīta Balvu Valsts ģimnāzija, Vidzemē - Nītaures mākslas un mūzikas pamatskola, Zemgalē - Jēkabpils 2. vidusskola, savukārt Rīgā - Pārdaugavas Montesori sākumskola. Žūrija nolēma piešķirt arī specbalvu Penkules pamatskolai, jo pavāri bērniem piedāvāja ļoti interesantu un radošu ēdienkarti.

Konkurss tiek rīkots ar Valsts Kopējās lauksaimniecības politikas tīkla atbalstu aktivitātes "Vietējo lauksaimniecības produkcijas ražotāju un mājražotāju atbalsta programma" ietvaros.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu