Karstā ūdenī ne: šefpavārs Kristaps Sīlis skaidro, kā pareizi atlaidināt saldētus produktus

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Saldētas garneles. Ilustratīvs attēls.
Saldētas garneles. Ilustratīvs attēls. Foto: Avalepsap/Shutterstock.com

Saldēt varam visdažādākos produktus. Visbiežāk tie ir dārzeņi un ogas, gaļa un jūras veltes. Saldēšana ir izcils produktu glabāšanas veids, jo saldētavā tie var stāvēt pat mēnešiem ilgi, atšķirībā no uzglabāšanas svaigā veidā. Vienīgais – pirms pagatavošanas jāierēķina laiks atkausēšanai. Un, lai produkts garšotu labi, jāatkausē tie ir pareizi.

Šefpavārs Kristaps Sīlis TV3 raidījumā "Šefu gaidījāt?" norāda, ka vislabāk jebkuru saldētu produktu atlaidināt vajadzētu ledusskapī, 4-5 grādu temperatūrā. 

Tātad – 

iepriekšējā dienā būtu jāizņem produkts no saldētavas un jāievieto ledusskapī, ja vēlies to gatavot nākamajā dienā.

Ja produktus atlaidina ūdens peldē, tad tas izskalo no produkta daļu garšas.

Savukārt, ja tiek izmantots karsts ūdens, produkts jau sāk gatavoties.

Skaties raidījuma sižetu: 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu