Kā uzlabot rozīņu garšu, pirms tās izmanto dažādu ēdienu gatavošanā?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Rozīnes. Ilustratīvs attēls.
Rozīnes. Ilustratīvs attēls. Foto: HandmadePictures/Shutterstock.com

Kuram gan patīk, ja kēksā vai cepumos rozīnes ir mazas, krunkainas, sažuvušas un bez labas garšas? Tad jau labāk tās nemaz nepievienot. Bet tā tam nav jābūt. Žāvētās vīnogas, pareizi apstrādājot, var būt dažādu konditorejas izstrādājumu un desertu īpašais papildinājums bez vilšanās sajūtas.

Rozīnes ir pelnījušas, lai tās neatstātu novārtā. Un ne tikai tāpēc, ka tās lieliski garšo auzu pārslu cepumos. Tās ir daudzpusīgas, garšīgas, veselīgas un lieliski iederas ne tikai saldos, bet arī sāļos ēdienos.

Un viss ģeniālais, kā parasti, ir ļoti vienkāršs. Lai rozīnes iegūtu izteiksmīgāku garšu un maigāku tekstūru, viss, kas tev ir jādara, – tās jāpadara atkal sulīgas jeb jāizmērcē.

Foto: Helena Zolotuhina/Shutterstock.com

Rozīņu mērcēšana arī palīdzēs izvairīties no ēdiena palikšanas sausākam, jo, piemēram, tā vietā, lai rozīne no kāda kēksa mīklas uzsūktu šķidrumu, izmērcēta tā varēs to atdot un uzturēt līdzsvaru.

Kā mērcēt rozīnes?

Viss noslēpums ir ūdens temperatūrā. 

Ja tev rozīnes nav nepieciešams izmantot uzreiz, droši vari pārliet tās ar aukstu ūdeni un uz nakti atstāt ledusskapī.

Taču, ja gatavot paredzēts pēc īsa brīža, izmanto karstu ūdeni – tas procesu no vairākām stundām paātrinās līdz dažām minūtēm. 

Receptes ar rozīnēm iedvesmai:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu